Lencsefőzelék helyett ajánlom, mert
- a vöröslencsét nem kell áztatni, szárazon használható és 15 perc alatt készre fő
- lisztérzékenyeknek is jó, mert mire elkészül, ugyanúgy besűrűsödik, mint a főzelék
- tejérzékenyeknek is jó, mert csak kókusztejjel van higítva
- húsmentes, vegetáriánus étel
- mellesleg fogatlanoknak is, mert nem kell rágni :D
- a maradékból másnap kitűnő lencsefasírtot lehet gyúrni és kisütni pár perc alatt :)
Mivel, ahogy írtam, a lencse nagyon hamar megfő, először a rizst tesszük fel főni. Cserépedény, rizs, só, bors, dupla adag víz. Lefedjük és kb. 10 perc alatt megfő.
Jöjjenek a curryhoz valók:
- a fűszerek: só, bors, chilidarabkák, kurkuma, fahéj (egy kis darab rúd),
- fokhagyma
- lila vagy vöröshagyma
- curry levél - lehet száraz is
- kókusztej - kókusztejporból is jó
Az elkészítés a "minden curry elkészítésének folyamata".
Jöjjön a cserépedény. Természetesen minden edényben el lehet készíteni, az indukciós főzőlap nem nagyon bírná a cserepet :D
Háromszor megmosom a lencsét. Sosem írok adagokat, arra figyeljetek, hogy kb. 2-2,5-szeresére dagad meg a főzés során.
A megmosott lencsére apróra vágott fokhagymát, szeletre vágott lila-vagy vöröshagymát és egy darabka fahéjat dobok. Hozzáadom a fűszereket - chili, kurkuma, bors, és most figyelni, a sót nem! Azt majd csak mielőtt a kókusztejet adjuk.
Felöntjük dupla adag vízzel, majd pótoljuk a főzés során, ha még szükséges.
Amíg fő, forró olajban kisütjük a papadamot.
A megfőtt curryt felöntjük a kókusztejjel és hozzáadjuk a sót. Egyet forralunk és készen van.
És végül tálalunk. Naná, hogy chutneyval, jelen esetben mangó és lime.
És végül tálalunk. Naná, hogy chutneyval, jelen esetben mangó és lime.
Jó étvágyat :)
Tökéletes, nagyon köszi!!! Megcsináltuk, finom, mintha Sri Lankán ettük volna:-)
VálaszTörlésKöszönöm szépen, gratulálok ;) ugye, könnyű?
TörlésMegköszönöm, ha megosztjátok a linket :)
Szép napot kívánok.