Ez az étel szintén nem igényel nagy erőfeszítést, és elrontani is lehetetlen. Az elkészítése két mozzanatból áll: sütés és párolás.
- a fűszerek: só ,bors, kurkuma
- ecet - én kókuszecetet használtam, de csináltam már borecettel és sima ecettel is. Tehát bármilyen ecet.
- zöldpaprika - én zöld chilit tettem, mert nincs más. Amúgy sem érzem már, ha erős valami :D
- hagyma - bármilyen, én most apró lilahagymát pucolgattam, amíg rá nem untam. Akkor aztán vettem két nagy fejet és nagyobb darabokra vágtam :)
- padlizsán - kicsi darabkákra kell felvágni, a további képeken majd látszik.
- cukor vagy méz, - nekem pálmaméz áll a rendelkezésre, nagyon finom :)
- 1 evőkanál mustármag.
A mustármagot az ecetben megáztatjuk, majd kb. 10 perc múlva kissé összetörjük.
A padlizsánt tehát héjastól feldaraboljuk, és azonnal beszórjuk kurkumával. Az eredeti recept szerint sózni is kell, de szerintem akkor nem sül olyan szépen, vizes lesz, így én a sót a szószba teszem. Ha készen vagyunk a darabolással, a kurkumás padlizsánt forró olajban megsütjük, mint a sült krumplit. Jó barnára kell sütni, nekem nincs kedvem megvárni, világosbarnán már kiveszem :)
Amíg a padlizsán sül, elkészítjük a többi hozzávalót: a feldarabolt paprikát és hagymát a wokba dobáljuk, ráöntjük a mustármaggal kevert ecetet és a mézet (vagy cukrot), illetve a sót, mindent ízlés szerint,
Ezt magas hőfokon kavargatjuk, míg sül a padlizsán.
Ha megsült a padlizsán, beleszedjük a wokba, elzárjuk a gázt és jól elkeverjük.
Tálalhatjuk is. Én most egy kis maradék zöldséges sült rizst is tettem a tányérra.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése