Kandyben jártunk megnézni a Peraherát - amit egyébként a Magyarok Sri Lankán facebook oldalán nézhettek meg, de ide is teszek néhány jól sikerült fotót.
A Queens Hotelben szálltunk meg, valódi angolszász, koloniális hotel, ősrégi és sejtelmes folyosókkal, korhű bútorokkal, és extra képzett személyzettel. Ezt onnan is tudom, hogy a vacsoránál csak kérnem kellett a potatoe curry receptjét, és másodjára már meg is értették :D
Bizony, nagyon finom volt a krumplicurry, kétszer is szedtem belőle. Selymes, lágy ízű, omlós krumplidarabkákkal, muszáj volt kipróbálnom.
Jöjjön tehát a recept - egyenesen a nagyoktól.
Hozzávalók:
- krumpli - megtisztítva, apróra vágva
- fokhagyma szeletben
- lilahagyma vagy vöröshagyma szeletben
- fűszerek: kurkuma, só és én tettem bele jó sok borsot, de ez magánakció volt
- pandanlevél - itt rampa a neve, kihagyható, ha nincs otthon
- friss currylevél - ezt lehet helyettesíteni szárítottal
- kókusztej.
Innentől tiszta a pálya, biztosan mindenki kívülről fújja, hogy készül a Sri Lanka-i curry.
A burgonyát egy edénybe teszem, hozzáadom a felszeletelt hagymákat, a curry- és pandanlevelet; megfűszerezem és annyi vizet teszek rá, hogy ellepje.
Amikor már majdnem megfőtt a krumpli, hozzáadom a kókusztejet és még kb. 10 percig főzöm, hogy jó krémes legyen.
Azután nagy nehezen kivárom, hogy megfelelően kihűljön :D
Jó étvágyat.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése