2016. augusztus 26., péntek

És megint curry - ahogy a nagyok készítik :)

Kandyben jártunk megnézni a Peraherát - amit egyébként a Magyarok Sri Lankán facebook oldalán nézhettek meg, de ide is teszek néhány jól sikerült fotót. 








A Queens Hotelben szálltunk meg, valódi angolszász, koloniális hotel, ősrégi és sejtelmes folyosókkal, korhű bútorokkal, és extra képzett személyzettel. Ezt onnan is tudom, hogy a vacsoránál csak kérnem kellett a potatoe curry receptjét, és másodjára már meg is értették :D

Bizony, nagyon finom volt a krumplicurry, kétszer is szedtem belőle. Selymes, lágy ízű, omlós krumplidarabkákkal, muszáj volt kipróbálnom. 

Jöjjön tehát a recept - egyenesen a nagyoktól.


Hozzávalók: 

  • krumpli - megtisztítva, apróra vágva
  • fokhagyma szeletben
  • lilahagyma vagy vöröshagyma szeletben
  • fűszerek: kurkuma, só és én tettem bele jó sok borsot, de ez magánakció volt
  • pandanlevél - itt rampa a neve, kihagyható, ha nincs otthon
  • friss currylevél - ezt lehet helyettesíteni szárítottal
  • kókusztej.

Innentől tiszta a pálya, biztosan mindenki kívülről fújja, hogy készül a Sri Lanka-i curry. 
A burgonyát egy edénybe teszem, hozzáadom a felszeletelt hagymákat, a curry- és pandanlevelet; megfűszerezem és annyi vizet teszek rá, hogy ellepje.









Amikor már majdnem megfőtt a krumpli, hozzáadom a kókusztejet és még kb. 10 percig főzöm, hogy jó krémes legyen. 




Azután nagy nehezen kivárom, hogy megfelelően kihűljön :D

Jó étvágyat. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése