2016. április 24., vasárnap

Még mindig a curry... 
Szépen lement a szezon, rengeteget utaztunk, így alig jutott időm főzni. Jobbára éttermekben ettünk, sok mindent kipróbáltunk, természetesen sok mindent, ami helyi. Na, nem mondom, egyszer-egyszer a McDonald's-ba is betévedtünk, de megesküszöm, csakis McRice-t ettem :D Ami egyébként rendkívül finom, csípős és nem utolsó sorban az egyik legolcsóbb fogás a Mekiben. Aki nem tudja családtagjait lebeszélni a hamburgerről, de ő maga mégis valami helyi specialitást enne, mindenképpen ajánlom. Csirke és dhal, azaz vöröslencse az alapja, kurkumás rizzsel tálalva. 

De természetesen a helyi, tradicionális curry az igazi, mégpedig minden mennyiségben. Ezzel azonban vigyáznunk kell, a szó szoros értelmében. Megmutatom, miről beszélek: 


Hát igen. A rendelés ez volt: rice & curry; az étlapon is így szerepel. Tudnotok kell, hogy alapesetben egy curry rendelése a következőt foglalja magában: 


  • rizs
  • 2-3 féle zöldségcurry, ez általában répa, káposzta, krumpli, ladies finger, zöldbab, lencse, sütőtök, cékla, stb. Mikor mit találnak a konyhában, mi volt aznap akciós a piacon :D
  • papadam, azaz kókuszolajban kisült tészta
  • mangó chutney
  • pol sambol, azaz fűszerekkel és hagymákkal kevert frissen reszelt kókusz.


Ehhez kérhetsz pluszban csirke, rák vagy halcurryt, ezt plusz egy külön tálkában fogják kihozni. 
A fenti képen egy adag étel látható, ezért rendeléskor mindig tisztázni kell, hogy hányféle curryt fogunk kapni. Ez egyébként 3 főre is bőven elég. :)

Az ára 700-1100 rúpia között mozog, étterme, helye válogatja. 

Még néhány képecske étvágygerjesztőnek: 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése