2015. augusztus 29., szombat

Jöhet egy kis thai csoda?

Lustább napokon az abszolút egyszerű ételek elkészítését preferálom, ezzel valószínűleg mindenki így van.

A Vijaya étteremben kóstoltuk először ezt a fantasztikus ételt, ami nem teljesen Sri Lanka-i, inkább a currynak egy thai változata.

Nézzük hát:

először is, a szabadtéri konyhában ma két kuktám is volt: Micó, aki lemondott a mókusokról, mert kiszagolta, hogy ma csirke is lesz az alapanyagok között; és egy leguán, aki csak benézett és már el is szaladt.


Amire az ételhez szükség lesz:
- a tegnapi wok
- a tegnapi cserépedény
- egy kisebb serpenyő

Alapanyagok: pár szem krumpli, egy marék zöldbab, 1 szál póréhagyma, egy fél csirkemell (több is lehet, én nem eszem, JózsiTamás kedvéért került ma is bele), 1 evőkanál cukor, kevés só, zöld curry paszta, és kókusztejpor vagy kókusztej (én port használok).


A cserépedényben sós vízben megfőzzük a nagyobb kockára vágott krumplit és a feldarabolt zöldbabot.
A wokban kevés olajon kérgesre pirítjuk a csirkemellet (mehet helyette csak zöldség, vagy hal, rák, bármi), rádobunk 2 evőkanál zöld curry pasztát, s ezzel együtt néhány másodpercig nagy lángon forgatjuk.



Ezután hozzádobjuk a karikára vágott póréhagymát (én jó sokat szoktam), beleöntjük a megfőtt krumplit és babot, jól elkeverjük.
A kókusztejporból vízzel kókusztejet készítünk, és felöntjük vele a piruló ételt. Kb annyit kell önteni rá, hogy nagyjából ellepje, a húsnak pár percig főnie kell.




Néhány percig tehát főzzük, addig kisütjük a papadamot. A papadam lisztből és vízből készült vékonyra nyújtott és szárított tészta, amit forró olajban sütünk ki.
A thai curryt papadammal, főtt rizzsel és mango chutney-val tálaljuk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése